Известие

Collapse
No announcement yet.

радиатор и още нещо или изписах вежди , но и извадих очи

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• радиатор и още нещо или изписах вежди , но и извадих очи

След 6 месечно чудене, парното (радиаторчето) ли е спукано или ми се струва, че ми се изпотява предното стъкло и в същото време изчезва антифриза (разбирай водата) щото това лято поне 20 литра вода съм излял в тая бездънна яма, реших.

Реших!

Парното е спукано!
    Купих радиаторче, изчаках спеца (разбирай Боби ) да има няколко свободни часа и почнах, защо ли почнах. Както и да е разглобих каквото можах, кабели, винтове, болтове и гайки (сега имам няколко за спомен ), по някое време се появи Боби и спаси положението, сменихме радиатора, вечна му слава помогна за демонтажа и монтажа на радиатора и още малко и си замина.
    Довърших монтажа и всичко беше на пръв поглед "ОК" , НО, защо винаги има , НО след потегляне разбрах, че нямам клаксон, на втория ден разбрах, че не работи и вертилатора на главния радиатор и достига 100 -110 градуса на третия, че парното ми работи както трябва само когато колата е в движение, като е на място духа студено.

И сега съм изправен пред 3 казуса.
    1 как мога да оправя тока идващ до вентилатора или термостата?
    2 как да оправя клаксона?
    3 как да обезсъздуша системата?
    - Всеки полезен съвет бива оценен на една бира.
    Last edited by Nasko; d.m.y г., 00:24.

С Alfa Romeo НА КРАЙ СВЕТА

На никой ли не му се пие бира ...

Comment

Сега е студено не е за бира.Виж ако предложиш вино или ракия май веднага ще ти помогнат колегите.
      alfa romeo 155 1.8 twin spark

Comment

Първоначално публикувано от venko Покажи съобщение
        Сега е студено не е за бира.Виж ако предложиш вино или ракия май веднага ще ти помогнат колегите.
        ....ако това е проблема, ще уредим галон червано вино на калпак...

Comment

Виж датчика на радиатора дали си закачил както трябва,обърни кабелите на перката може и от там да се ебава ако си ги обърнал,а относно системата-тя се обезвъздушава сама А клаксона най-вероятно не е закачен също както трябва
          ex: | Fiat Tipo DOHC,Lancia Dedra 2.0 LS,ALFA 155 1.7TS,Lancia Dedra 1.9td SW,ALFA 164 2.0TS,Lancia Delta 1.6i | Fiat Coupe 1.8 16V VFD | Fiat Bravo 2.0 20V HGT |
          BMW e39 facelift

Comment

Първоначално публикувано от Nasko Покажи съобщение
            И сега съм изправен пред 3 казуса.
            1 как мога да оправя тока идващ до вентилатора или термостата?
            2 как да оправя клаксона?
            3 как да обезсъздуша системата?
            - Всеки полезен съвет бива оценен на една бира.

1. Виж дали не е от датчика, вземи и пробвай от някой датчик, щом датчика е от стария ти радятор явно се е преебал при монтаж/демонтаж
            2.Не сте закачили кабели при сглобяването на волана.
            3. Системата се обезвъздушава сама, най вероятно поне на мойта алфа е така!

п.с. имаш да черпиш
            Поздрави!!!
            Alfa 145 1.3 Boxer 96', Alfa GTV 2.0 16V 96'

Comment

Абе сама, ама аз след смяна термостат останах без парно... до ръчното обезвъздушаване.
              Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
              Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от alfonco147GTA Покажи съобщение
                1. Виж дали не е от датчика, вземи и пробвай от някой датчик, щом датчика е от стария ти радятор явно се е преебал при монтаж/демонтаж
                2.Не сте закачили кабели при сглобяването на волана.
                3. Системата се обезвъздушава сама, най вероятно поне на мойта алфа е така!

п.с. имаш да черпиш
                Поздрави!!!
                alfonco147GTA, явно не ни ме разбрал. Сменяхме радиатора на парното на количката, онова дето е при таблото. Там няма никакъв датчик. Единствените жици, които махнахне и после поставихме се намират като отвориш предния капак, в дясно, 10-15см преди предното стъкло. В този ред на мисли. Има ли вазможност някой от вас да се срещнем и да видя неговите кабели, (без да ги пипам ) за да разбера дали случайно нещо не съм объркал.

относно черпенето - няма проблем
                Last edited by Nasko; d.m.y г., 22:59.

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                  Абе сама, ама аз след смяна термостат останах без парно... до ръчното обезвъздушаване.
                  Сама , сама . Мойта си се самообезвъздуши след като смених разширителното казанче и сега ми е жега та се не трае вътре и не се чува да бълбука както преди .
                  Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                  Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                  Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Колеги не ми мислете парното, то парното не, че проработи, ама съединителят ми се счупи....

Comment

Working...
                    X